30 december 2009

Eten en feest in Leierskøge

    Gisteren hebben Gerard en Jacqueline een wandeling van bijna 2 uur gemaakt. Een rondje hier over de berg van Reinli. Een mooi rondje, maar bij min 17 zijn de handen op het einde gevoelloos. Is het huis hebben we nog wat kleine werkzaamheden verricht. Nadat we allemaal weer opgewarmd waren zijn we vetrokken naar Leierskøge. We zijn hier uitgenodigd bij de familie van Turid. Madeleine kent haar van de Barnehage en zij is de dochter van Odd(een collega van Jan)en Elida. Elida is ook weer een vriendin van Madeleine.

Samen met Jacqueline en Gerard hebben we bij deze Noorse familie heerlijk gegeten. Erg gastvrije mensen. Na het eten is het in Noorwegen gebruikelijk om door te gaan met het eten van taart en koek. Gerard en Jacqueline keken hun ogen uit, de hoeveelheden taart en koek zijn niet voor te stellen.

In het plaatsje Leierskøge is een particulier Barnehage. Hier was deze avond een kerstfeest met zang. Ook al is kerst al voorbij, dit soort feesten gaan door tot eind januari. We zijn hier met lopend naar toe gegaan. Samen met de kinderen werd hier rondom de kerstboom gezongen. In de pauze was het wederom veel koek, taart en broodjes. Dat gaat hier gewoon door. De avond werd afgesloten met wat raadsels en een Noorse variant van bingo. We hebben een leuke avond gehad en ook Gerard en Jacqueline hebben een goede indruk gekregen van Noorse gebruiken en het familieleven hier.

Vandaag zijn we even naar Fagerness geweest. Het is nog de bedoeling om deze week te gaan langlaufen. Er is sneeuw genoeg, maar op dit moment werkt de temperatuur niet mee. Vandaag hebben we bijna min 20 bereikt. Zelfs de Noren zeggen dat het nu te koud is om te langlaufen(Langerenn)

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: